Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Bilgi Arşiv Tutarsız Ekstrüzyon

DestinyLove Çevrimdışı

DestinyLove

Yardım Sever
SMS Onaylı
10 Mar 2024
39
8
Nozzle
0.4mm
Yazıcınızın doğru parçalar oluşturabilmesi için çok tutarlı miktarda plastik ekstrüzyonu yapabilmesi gerekir. Bu ekstrüzyon, baskınızın farklı kısımlarında değişiklik gösteriyorsa, baskı kalitesini önemli ölçüde etikleyecektir. Tutarsız ekstrüzyon, genellikle yazıcınızı yazdırırken yakından izleyerek belirlenebilir. Örneğin, yazıcı 20 mm uzunluğunda düz bir çizgi yazdırıyorsa, ancak çizginin oldukça farklı boyutlarda göründüğünü fark ederseniz, bu sorunu yaşıyor olabilirsiniz. Tutarsız ekstrüzyonun en yaygın nedenlerini özetledik ve her birinin nasıl düzeltilebileceğini açıkladık.

23-tutarsiz-eks-300x225.jpg23-tutarsiz-eks2-300x225.jpg

  • Filament sıkışıyor olabilir​

Kontrol etmeniz gereken ilk şey, yazıcınıza taktığınız filament makarasıdır. Bu makaranın serbestçe dönebildiğinden ve plastiğin makaradan kolayca çıkabildiğinden emin olmanız gerekir. Filament birbirine dolanırsa veya makara serbestçe dönmeye karşı çok fazla direnç gösterirse, filamentin nozzle içinden çıkış hızında bir azalmaya sebep olacaktır. Yazıcınız bir teflon boru içeriyorsa, filamentin bu boruda rahat bir şekilde geçtiğinden emin olmalısınız. Teflon boruda sıkışma gibi bir durum söz konusu ise boruyu temizlemeniz veya değiştirmeniz gerekebilir. FILAMEON 3d printer filamentleri mükemmel çap toleransı ile sıkışma gibi problemlerin yaşanmamasını sağlayacaktır.
  • Tıkalı nozzle​

Filament makarada birbirine dolanmamışsa ve ekstrüdere kolayca çekilebiliyorsa, kontrol edilmesi gereken bir sonraki şey nozülün kendisidir. Nozülün içinde düzgün ekstrüzyonu engelleyen bir miktar küçük döküntü veya yabancı plastik olması mümkündür. Bunu kontrol etmenin kolay bir yolu, nozülden bir miktar plastiği manuel olarak çıkarmak için yazıcı ayarlarınızdan ekstrüderi manüel olarak hareket ettirmeniz gerekir. Sorun fark ederseniz, başlığı temizlemeniz gerekebilir. Memenin iç kısmının düzgün bir şekilde nasıl temizleneceğine ilişkin talimatlar için lütfen üreticinize danışın.
  • Çok düşük katman yüksekliği​

Filament serbestçe dönüyorsa ve ekstrüder tıkalı değilse, gcode yazılımınızdan birkaç ayarı kontrol etmek faydalı olabilir. Örneğin, 0,01 mm gibi son derece düşük bir katman yüksekliğinde yazdırmaya çalışıyorsanız, filamentin nozülden çıkması için çok az yer vardır. Nozülün altındaki bu boşluk sadece 0.01 mm uzunluğundadır, bu da plastiğin ekstrüderden çıkmakta zorlanabileceği anlamına gelir. Yazıcınız için makul bir katman yüksekliği kullandığınızdan emin olmak için iki kez kontrol edin. Çok küçük bir katman yüksekliğinde yazdırıyorsanız, sorunun çözülüp çözülmediğini görmek için değeri artırmayı deneyin.
  • Yanlış ekstrüzyon genişliği​

Gcode yazılımınızın içinde kontrol edilecek başka bir ayar, ekstrüderiniz için belirttiğiniz ekstrüzyon genişliğidir. Her bir ekstrüder kendi benzersiz ekstrüzyon genişliğine sahip olabilir. Ekstrüzyon genişliğiniz nozül çapınızdan önemli ölçüde küçükse, bu ekstrüzyon sorunlarına neden olabilir. Genel bir kural olarak, ekstrüzyon genişliği nozül çapının% 100-150’si arasında olmalıdır. Ekstrüzyon genişliğiniz meme çapının çok altındaysa (örneğin, 0,4 mm meme için 0,2 mm ekstrüzyon genişliği), ekstrüderiniz tutarlı bir filament akışını sağlayamaz.
  • Düşük kaliteli filament​

Henüz bahsetmediğimiz tutarsız ekstrüzyonun en yaygın nedenlerinden biri baskı yaptığınız filamentin kalitesidir. Düşük kaliteli filament, plastiğin viskozitesini etkileyen ekstra katkı maddeleri içerebilir. Bazı kalitesiz dilamentler ise tutarsız bir filament çapına sahip olabilir ve bu da tutarsız ekstrüzyona neden olur. Son olarak, birçok plastiğin de zamanla bozulma eğilimi vardır. Örneğin, PLA havadan nemi emme eğilimindedir ve zamanla bu, baskı kalitesinin düşmesine neden olur. Bu nedenle, birçok plastik makara, makaradaki nemin çıkarılmasına yardımcı olmak için ambalajında bir nem alıcı içerir. Filamentinizin hatalı olabileceğini düşünüyorsanız, sorunun çözülüp çözülmediğini görmek için FILAMEON filamentleri kullanabilirsiniz. FILAMEON 3 boyutlu yazıcı filamentleri hiçbir ürününde herhangi bir katkı maddesi veya geri dönüşüm ürünü içermez. Bu sebepten son derece homojen bir filament akışı sağlar.
  • Mekanik ekstrüder sorunları​

Yukarıdaki her şeyi doğruladıysanız ve hala tutarsız ekstrüzyonla ilgili sorunlar yaşıyorsanız, ekstrüderinizle mekanik sorunları kontrol etmek isteyebilirsiniz. Örneğin, birçok ekstrüder, filamenti tutan keskin dişlere sahip bir tahrik dişlisi kullanır. Bu, ekstrüderin filamanı kolayca ileri geri hareket ettirmesine izin verir. Bu ekstrüderler ayrıca tipik olarak tahrik dişlisinin filamente ne kadar sert bastırıldığını değiştiren bir ayar içerir. Bu ayar çok gevşekse, tahrik dişlisi dişleri filamenti yeterince tutamaz ve bu da ekstrüderin filamentin konumunu doğru bir şekilde kontrol etme becerisini etkiler. Yazıcınızda benzer bir ayar olup olmadığını öğrenmek için üreticinize danışın.
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Gece/Gündüz modunu seç

Gece ve gündüz modlarından tarzınıza yada ihtiyaçlarınıza uygun olanı seçerek kullana bilirsiniz.

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.